Att ta tjänstledigt för att resa ett år i Kina

Under 2013 flyttade jag åter till Sverige efter att ha bott i Kina i ett par år. Med handen på hjärtat kan jag säga att det inte går en dag utan att jag längtar tillbaks. Min bästa vän Frida jobbar inom bemanning socionomer och hon har nu fått möjlighet att ta tjänstledigt för att resa. I och med att hon arbetar som bemanningskonsult har hon också möjlighet att styra sina uppdrag, vilket i sin tur ger en större frihet. Hon har föreslagit att jag ska göra likadant så att vi kan resa åter till Kina och bosätta oss där under ett år. Jag har ännu inte pratat med min chef men jag hoppas att han kan överväga möjligheten. Det hade varit helt fantastiskt att åter igen få sätta fot i mitt favoritland. Om allt går vägen är tanken att vi ska bo i Shanghai där vi redan har vänner.

Skyline över Shanghai

Leave a Reply